NOVICE

Praznična podoba Lendave

Pred prvo adventno nedeljo je Lendava zasijala v soju prazničnih luči. Zaradi trenutnih razmer tudi prižiganje osvetlitve in pričetek najbolj praznično obarvanega, družinskega in pravljičnega časa v letu se aktivnosti v občini niso pričele tako kot običajno, z druženjem in programom na prostem.

Tako kot pretekla leta so za praznično vzdušje v mestu zaslužni lendavski vzgojno-izobraževalni zavodi. Hiška želja za otoke in jaslice ob Gledališki in koncertni dvorani Lendava so že postavljene. V želji, da se otrokom pričara pravljično vzdušje, v mestnem parku že nastaja domišljijska deželica Palčkov gaj. Mesta skupnost Lendava in Vrtec Lendava sta tudi letos združila moči in ob pomoči hišnikov Vrtca Lendava, DOŠ II Lendava in DOŠ Genterovci ter Zveze kulturnih društev Lendava postavljajo pravljično deželico, ki sta jo zasnovali pomočnici vzgojitelja predšolskih otrok Biserka Šemiga in Rozalija Nemet.

Na prvi decembrski dan bodo tudi v ledenici pri Treh izvirih postavljene jaslice. S takšnimi projekti želi Občina Lendava obuditi pozabljene zgodbe in spodbuditi revitalizacijo teh edinstvenih prostorov.  

Praznično okrasitev mesta je Občina letos osvežila z  nekaj novimi elementi in lokacijami, ki bodo tvorili usklajeno in celovito estetsko podobo in tako popestrili kar se dogodkov, prireditev in druženj, bolj miren praznični čas. V mestnem parku so posodobljene lučke, novo praznično podobo pa bosta dobili tudi dve krožišči v mestu in zelenica med bloki v Tomšičevi ulici.

V OBJEMU NARAVE

OBIŠČITE NAS!

Deli s svetom svojo zgodbo o Lendavi z našim #lendavavabi #visitlendava hashtagom in nas poišči na socialnih omrežjih

#lendavavabi #visitlendava